Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Ekmeğe Düşkünlüğümüz Resmen Tescillendi[20.10.2007]

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
FieldsOfİnnocence
Özel üye
Özel üye
FieldsOfİnnocence


Mesaj Sayısı : 26
Yaş : 31
Kayıt tarihi : 18/10/07

Ekmeğe Düşkünlüğümüz Resmen Tescillendi[20.10.2007] Empty
MesajKonu: Ekmeğe Düşkünlüğümüz Resmen Tescillendi[20.10.2007]   Ekmeğe Düşkünlüğümüz Resmen Tescillendi[20.10.2007] Icon_minitimeC.tesi Ekim 20, 2007 7:02 pm

Türkiye'nin, kişi başına tüketilen 199,6 kilogramla Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en çok ekmek tüketen ülkesi olarak tescil edildiği ileri sürüldü.


İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Hikmet Boyacığlu, ''Türkiye, dünyanın en fazla ekmek tüketen ülkesi. Kişi başına tüketilen 199,6 kilogramla Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en çok ekmek tüketen ülkesi olarak tescillendik'' dedi. Edirne'de, Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu tarafından, ''AB Uyum Sürecinde Ekmek ve Peynir Sektörümüz'' konulu konferans düzenlendi.

M. Hikmet Boyacığlu, Devecihan Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, AB sürecinde ekmek üreten küçük tesislerin, birleşerek modernizasyonunu gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Boyacıoğlu, ekonomik gelişmişliğin, harcanabilir gelir ve genç nüfus artışının ekmek tüketimini artırdığını belirterek, şunları söyledi:

''Türkiye, dünyanın en fazla ekmek tüketen ülkesi. Kişi başına tüketilen 199,6 kilogramla Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en çok ekmek tüketen ülkesi olarak tescillendik. AB Gıda Güvenliği Mevzuatı'na 2002 yılında konulan Beyaz Doküman ilkeleri gereğince ekmek üreticilerini pek çok sorumluluk bekliyor. Sektörün gidişatına bakıldığında endüstriyel ekmek üretimine hızla geçiş var, o zaman mahalle fırınlarının bu hızlı ilerleyişte kaybolmaması için güçlerini birleştirmesi kaçınılmaz görünüyor.

'' İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Kılıç ise AB uyum sürecinde peynircilik sektörünün durumunu değerlendirerek şunları kaydetti: ''Peynircilik sektörü, süt sektörünün önemli ve vazgeçilmez bir parçası. Türkiye Orta Doğu ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri dışındaki ülkelere peynir ihraç edemiyor. Sebebi belli, yabancı ülkelerin istediği standardı tutturamıyoruz. Türkiye'de süt büyük ölçüde kayıt dışı, işlenmemiş olarak tüketiciye ulaşıyor. Bu da dolaylı yollardan peynircilik sektörünü etkiliyor.

Peynircilikte geleneksel üretimden vazgeçip, standartları yakalamamız şart.'' Edirne Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü Mühendisi Ercüment Koyuncu da, AB standartlarında üretimde denetimi anlattı. Konuşmaların ardından, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Devecihan Sergi Salonu'nda Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan'da üretilen peynir ve ekmek tanıtım sergisini açtı.

Vali Miroğlu, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen ile katılımcılar stantları ziyaret ederek peynir ve ekmekleri tattılar. Kişi başına ayda 199,6 kilogram ekmek tüketen Türkiye'yi ayda 178 kilogramla Amerika ve ayda kişi başına 175 kilogram Almanya takip ettiği bildirildi.


Ekmeğe Düşkünlüğümüz Resmen Tescillendi[20.10.2007] Mmmm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ekmeğe Düşkünlüğümüz Resmen Tescillendi[20.10.2007]
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hitkrant 2007
» Mtv Tourismo 2007
» Atlanta, GA (11.Aug.2007)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Her Telden :: Güncel Haberler-
Buraya geçin: